Stichting Present Noord-Groningen zorgt voor vele verwarmende Hartenpost-stukken in de regio

NOORD-GRONINGEN – In samenwerking met vijf basisscholen heeft Present Noord-Groningen dit jaar al 409 hartverwarmende poststukken verspreid bij senioren en/of bewoners met een beperking wonende in zorg- of seniorencomplexen in Het Hogeland en Eemsdelta.

”Begin dit jaar bereikte ons het signaal dat eenzaamheid steeds meer opspeelt in de wooncomplexen. Vanwege de coronapandemie kwam er minder bezoek en was er maar een geringe organisatie van sociale activiteiten. Ook gingen bewoners zelf steeds minder op pad” vertelt Jolanda van Dijk, Coördinator bij Present Noord-Groningen.

Stichting Present Noord-Groningen is daarom gestart met het project ‘Hartenpost’. Wat is Hartenpost? Hartenpost zijn lieve kaarten, tekeningen of gedichten die gemaakt zijn om iemand een hart onder de riem te steken. Groepen kunnen zich aanmelden om met elkaar een lading Hartenpost te creëren. Stichting Present Noord-Groningen matcht dit via haar maatschappelijke partners aan die complexen waar de behoefte aan hartenpost momenteel het grootst is.

Er zijn prachtige poststukken gecreëerd door leerlingen van IKC De Wierde uit Adorp, De Meander uit Sauwerd, De Wilster uit Middelstum, Het Prisma uit Uithuizermeeden & De Vuurvlinder uit Appingedam.

Reacties vanuit de ontvangers van de hartenpost; ”Hier zaten wij hard op te wachten” & ”Wat een verrassing, jullie hebben echt iets moois voor ons gemaakt”.

Stichting Present Noord-Groningen is ”makelaar in sociale betrokkenheid”. Op basis van de persoonlijke voorkeuren en talenten van de vrijwilligersgroep organiseren zij een maatschappelijk project waarbij jullie van betekenis zijn voor de eigen regio.

Voor scholen hebben zij verschillende vrijwilligersprojecten. Wil jij meer weten of ook eens van betekenis zijn? Kijk dan op www.presentnoordgroningen.nl

Foto: Leerlingen van IKC de Wierde uit Adorp tijdens het hartenpost project

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.