Artemis succesvol in Rotterdam Marathon

ROTTERDAM – Aleida Groothoff (Winsum), Arjen Kwint (Loppersum) en Arjan Hegge (Winsum) van Loopgroep Artemis Winsum hebben zondag met succes deelgenomen aan de Rotterdam Marathon.

De 41e editie van deze marathon telde uiteindelijk 11.716 gefinishte deelnemers uit vele landen. Vlak voor de start aan de Coolsingel zong Lee Towers, staande in een hoogwerker, traditiegetrouw zijn lied ‘You ‘ll never walk alone’. De route voerde de deelnemers twee keer over de Erasmusbrug, door Rotterdam Zuid, rondom de Kralingse Plas, onder de bekende kubuswoningen door naar de finish op de Coolsingel. Het in grote getale opgekomen publiek en de muzikale optreden zorgden voor veel sfeer langs het parcours. Het was geweldig loopweer.

Zoals gemeld telde Artemis drie deelnemers op deze klassieke hardloop afstand. Hiervan was Aleida Groothoff nipt de rapste. Ze vertrok met een tempo van 5.20 minuten per kilometer omgerekend ruim 11 kilometer per uur. Halverwege kwam ze door na 1.53.13 uur. Zware benen in de laatste 6 kilometer betekende een verval van 9.13 minuten in het tweede gedeelte van de race. De Winsumse finishte na 3.55.39 uur, een keurige tijd goed voor een 26e plaats bij de vrouwen 55 in een veld van 128 deelneemsters.

Arjen Kwint was in de Maasstad de meest constante Artemisser. Vertrokken op een schema van 5.37 minuten per kilometer noteerde hij halverwege een tijd van 1.57.13 uur. Met slechts een verval van 2.25 minuten in het tweede gedeelte klokte hij als 462e bij de mannen 50 in een veld van 1044 deelnemers een tijd van 3.56.51 uur.

Arjan Hegge, voortvarend vertrokken op een schema van 11 kilometer per uur, kwam halverwege nog door na 1.58.53 uur. Na 30 kilometer ontmoette hij echter ‘de man met de hamer’. Het tempo liep rap terug. Met een verval van 20.22 minuten in het tweede gedeelte passeerde hij de eindstreep na 4.18.08 uur. In een veld van 1317 deelnemers werd hij hiermee 1039e.

De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Abdi Nageeye, de eerste Nederlandse winnaar, in 2.04.55 uur (nationaal record). Bij de vrouwen werd Nienke Brinkman verrassend tweede. Zij noteerde in haar tweede! marathon een tijd van 2.22.51 uur, tevens een nationaal record.

Foto: Aleida Groothoff na afloop van de marathon

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.