Zicht op coalitie GemeenteBelangen, PvdA, GroenLinks en VVD

HET HOGELAND – GemeenteBelangen, PvdA, GroenLinks en VVD gaan met hulp van een externe procesbegeleider de gesprekken voeren over een te vormen coalitie. Na twee gespreksronden van GemeenteBelangen en PvdA zijn de huidige coalitiepartijen CDA en ChristenUnie afgevallen. 

GemeenteBelangen en PvdA zien grote opgaven voor de gemeente Het Hogeland en willen meters maken met de ontwikkeling van de gemeente. Daarvoor is een proactief en daadkrachtig gemeentebestuur nodig, dat de uitdagingen met lef en ambitie oppakt. “Programmatisch gezien en ook qua personele invulling en bestuurscultuur zien GemeenteBelangen en PvdA voldoende aanknopingspunten om de formatiefase aan te gaan met ervaren bestuurderspartijen GroenLinks en VVD. GroenLinks is daarnaast ook duidelijk gegroeid bij de verkiezingen. Daarmee verdient de partij een plek aan de formatietafel. Als vierde partner is de VVD in beeld gekomen. Bij deze partij is de energieke houding aangetroffen die de beoogde coalitie nastreeft,” aldus het persbericht.

De afgelopen weken hebben Eltjo Dijkhuis en Mariëtte de Visser met alle partijen gesproken over de visie op het besturen van de gemeente, en of er voldoende stabiliteit en bestuurderskracht is voor het leveren van potentiële wethouderskandidaten. De komende weken gaan de gesprekken over de inhoud en gedeelde ambities, om te komen tot een coalitieakkoord. Deze coalitie wordt gedragen door een meerderheid in de raad van 16 van de 29 zetels.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.