Feestje bij begin bouw woningen in Uithuizen

UITHUIZEN – Wethouder Kristel Rutgers was donderdag bij de onthulling van het bouwbord voor de start van de bouw van tien levensloop bestendige woningen aan de Maarweg in Uithuizen. 

Deze woningen, gebouwd in opdracht van Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW), zijn een belangrijk onderdeel binnen de versterkingsopgave. In Uithuizen moet een groot aantal bewoners van sociale huurwoningen in de komende jaren verhuizen omdat hun woning wordt gesloopt en nieuwgebouwd. “Door al nieuwe woningen te bouwen voordat huurders hun woning moeten verlaten, kunnen we hen de mogelijkheid bieden om direct naar een nieuwe woning te verhuizen zonder een periode in een tijdelijke woning te moeten verblijven. Bovendien voorzien we, door het bouwen van levensloopbestendige woningen in de veranderende woonbehoefte, aldus SUW-directeur Harry Oosting.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.