Expositie ‘Kunst in Warffum’ in Het Spijslokaal nog tot 1 mei

WARFFUM – Tot 1 mei kunt u de expositie ‘Kunst in Warffum’ nog bezoeken in museumcafé Het Spijslokaal in Warffum. Drie kunstenaars uit Warffum, Jet Brom, Marjoke Kuipers en Marike Smidt, laten elk op geheel eigen wijze hun passie zien voor creëren.

Drie kunstenaars met als grootste overeenkomst oog voor detail, maar op uiteenlopende manieren vormgegeven. Realistische tekeningen in potlood van Marjoke, textiel en natuur haarfijn met de hand samengevoegd van Jet en geschilderde dierenportretten van Marike. Heel gevarieerd werk, van klein tot groot en van zwart-wit tot kleur.

Jet Brom: “Opgeleid als edelsmid vroeg ik mij na mijn pensionering af wat kan ik nog met wat ik oorspronkelijk wilde gaan doen, met vormgeving? Ik ging spelen met materialen die ik om mij heen had, zoals textiel, lijm, papier, potloden en vooral plantenmateriaal uit tuin, bos en veld.” Het driedimensionale aspect en de textuur spelen bij het proces een belangrijke rol.

Marjoke Kuipers: “Ik teken graag markeringen in het landschap, zoals betonnen dijkdoorgangen, opritpalen bij boerderijen en landhoofden van een verdwenen spoorlijn. Objecten die over zijn uit een andere tijd.”

Met grafiet kan ze een zekere vaagheid bereiken waarmee nostalgie vermeden kan worden en een abstractie kan worden toegepast die net voldoende is om een bepaalde mate van vervreemding in het werk te leggen.

Marike Smidt: “Mijn favoriete onderwerpen zijn vooral koeien afgewisseld met portretten van andere dieren, zoals schapen, geiten, kippen en huisdieren. Dierenportretten, realistisch geschilderd maar niet fotografisch, het is en blijft verf en dat moet zichtbaar blijven.” De ‘eigenheid’ van het dier staat bovenaan en de vrijheid van het schilderen bepaalt de sfeer.

De openingstijden van Het Spijslokaal zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.