Ook VV Usquert naar de zaterdag

USQUERT – Net als veel verenigingen heeft ook VV Usquert de knoop door moeten hakken om vanaf volgend seizoen (2022-2023) een zaterdagteam in te zetten. Usquert 1 zal dan uitkomen in de standaard 5e klasse op de zaterdag. Bij voldoende spelers zal er bekeken worden of er ook een team op de zondag blijft voetballen.

Voor Usquert 1 brengt dit wel veranderingen met zich mee. Er zal een nieuwe trainer gevonden moeten worden. VV Usquert en de huidige trainer hebben besloten dat na dit seizoen de wegen zullen scheiden.

Voordeel zal zijn dat Usquert 1 meer in de regio zal voetballen, dit is voor spelers leuker en voor supporters aantrekkelijker om wedstrijden van de wit-zwarten te bezoeken. Afgelopen seizoen voetbalde Usquert 1 voornamelijk in het oosten van de provincie. De grote afstanden zorgden er mede voor dat het soms moeilijk was om genoeg spelers bijelkaar te krijgen om met een representatief elftal binnen de lijnen te kunnen verschijnen.

Jeugd

Tevens zullen er volgend seizoen drie jeugdteam actief zijn bij VV Usquert: JO8 (speelt 6 tegen 6), JO 12 (speelt 8 tegen 8) en JO 14 (speelt 11 tegen 11)

Vooral voor de oudste jeugd zijn er vrijwilligers nodig om de wedstrijden te kunnen spelen. De club is op zoek naar een scheidrechter voor de thuiswedstrijden en een grensrechter voor de uit- en thuiswedstrijden. Zonder deze vrijwilligers kunnen de kinderen niet voetballen. Lijkt het je leuk om dit te doen, neem dat contact op met de club via vvusquert@hotmail.com, Kevin Stevens (trainer JO14) 06-25507881 of Jeroen Bolhuis (Bestuurslid jeugdzaken) 06-37302594.

100 Jaar

Op 1 mei 2020 bestond de VV Usquert 100 jaar, dit zal niemand ontgaan zijn. Helaas hebben we dit nog niet kunnen vieren. Het bestuur heeft gedacht dit samen te vieren tijdens de laatste thuiswedstrijd van het eerste elftal en er een direct een seizoensafsluiting van te maken.

Het bestuur en trainer Jan Blaauw hebben besloten dat de wegen na dit seizoen zullen scheiden. De laatste wedstrijd onder zijn leiding van Blaauw betekent dus ook direct de laatste wedstrijd die op de zondagmiddag in Usquert zal worden gespeeld. Vanaf volgend seizoen gaat VV Usquert 1 op de zaterdag ‘ballen’.

Door diverse omstandigheden is het niet mogelijk om het 100-jarig bestaan groots te vieren en zal er op deze dag een ‘kleintje eeuwfeest’ i.c.m. afscheid op de zondag gevierd worden met een middagvullend programma. Dat weekend is er ook iets voor de jeugd georganiseerd.

In het kort zal het programma er als volgt uitzien:

Zaterdag 4 juni:

13.30 uur: Voetbalclinic voor de jeugd op het trainingsveld

Maandag 6 juni:

13.00 uur: Aanvang op het voetbalveld met muziek van DJ Derk-Jan

13.30 uur: Opening door de voorzitter

14.00 uur: Usquert 1 –Woltersum 1

14.45 uur: Optreden Boreas

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.