Bachelor Open Dag Rijksuniversiteit Groningen zaterdag 23 april

GRONINGEN – Bijna 7.000 middelbare scholieren en hun ouders uit binnen- en buitenland bezoeken op zaterdag 23 april de laatste Bachelor Open Dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) van dit schooljaar. Ze maken die dag uitgebreid kennis met maximaal vier opleidingen.

De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Daarnaast kunnen aankomende studenten algemene presentaties volgen, informatiemarkten bezoeken, een studiekeuzeworkshop volgen of een stadswandeling maken. Aanmelding voor de open dag is verplicht via www.rug.nl/opendag.

Een college volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs, mensen ontmoeten naast wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks misschien wel vier of vijf jaar woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Bachelor Open Dag. Alle bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de open dag.

Naast de presentaties van de opleidingen worden er tijdens de open dag ook algemene presentaties aangeboden, onder andere over het wonen op kamers, het verschil tussen hbo en universiteit, het studentenleven en de mogelijkheden om studie en topsport te combineren. Verder staan er speciale lezingen voor internationale aankomende studenten op het programma, zowel in het Engels als in het Duits.

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoeveel kan ik per maand lenen? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van decentrale selectie en matching? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Welke voorzieningen zijn er voor studenten met een functiebeperking? Wanneer is de KEI-week? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op twee algemene informatiemarkten die van 11.00-16.00 uur plaatsvinden in het Centrum (Harmoniegebouw) en op de Zernike Campus (Duisenberggebouw).

Een studie kiezen is best lastig. Daarom is het tijdens de open dag ook mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? En welke studies passen daarbij? Met dit soort vragen ga je tijdens deze workshop actief aan de slag.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.