Namen vijf wethouders voor  gemeente Het Hogeland bekend

HET HOGELAND – Eltjo Dijkhuis en Karen Hansems van GemeenteBelangen Het Hogeland, Mariëtte de Visser van de PvdA, Arjen Nolles van GroenLinks en Stefan van Keijzerswaard van de VVD zijn de beoogde nieuwe wethouders voor Het Hogeland. Het aantal wethouders stijgt van vier naar vijf.

In de vorige collegeperiode bestond het college nog uit vier wethouders. De onderhandelaars willen graag een extra wethouder de komende periode vanwege de grote maatschappelijke opgaven waar het college mee geconfronteerd zal worden. Dijkhuis en De Visser verlengen hiermee het wethouderschap. Karen Hansems en Van Keijzerswaard zaten de vorige periode in de gemeenteraad. Nolles is een nieuw gezicht in de Hogelandse politiek.

Volgens Eltjo Dijkhuis vinden de onderhandelingen plaats in een constructieve sfeer. De partijen hopen volgende week al een concept-coalitieakkoord te kunnen presenteren. “We willen snel aan de slag en ik ben blij dat we de namen nu al kunnen presenteren”, aldus Dijkhuis.

Dijkhuis licht toe waarom de namen van de wethouderskandidaten alvast naar buiten worden gebracht: “Het inwerken van de nieuwe raadsleden is al in volle gang. Als de genoemde wethouderskandidaten straks zitting krijgen in het nieuwe college, zullen hun lijstopvolgers in de raad komen. Deze opvolgers willen we graag de kans geven om alvast mee te doen aan het inwerktraject.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.