Toename geweld tegen politie

GRONINGEN – De politie in Noord-Nederland is in het afgelopen jaar meer dan 1300 keer geconfronteerd met geweld dat tegen agenten was gericht. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het landelijk politiekorps, die ook duidelijk maken dat er een verschuiving gaande is van verbaal naar fysiek geweld.

In de uitsplitsing voor de provincies Groningen, Drenthe en Friesland komt naar voren dat In 34 gevallen werden politieagenten tijdens het werk bekogeld met vuurwerk. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de cijfers uit 2020.

Tijdens de laatste jaarwisseling was er in 67 gevallen ook sprake van geweld tegen agenten. Een jaar eerder waren er 29 van dit soort incidenten. Verder valt op dat in het verkeer en in situaties met verwarde personen ook vaker geweld tegen de politie wordt gebruikt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.