Oekraïense bewoners willen tóch in Lauwersoog blijven wonen

LAUWERSOOG – De locatiemanagers van Lauwersoog hebben gisteren aan het eind van de middag gesproken met alle Oekraïense bewoners in Lauwersoog. Aanleiding voor het gesprek waren signalen van een aantal bewoners dat zich onveilig voelde vanwege de oefeningen van Defensie. Deze mensen is alternatieve huisvesting aangeboden.

Uit de gesprekken bleek dat bewoners van 5 woningen op dit moment tevreden zijn met Lauwersoog als woonlocatie. Zij willen niet verhuizen. Bewoners van de andere 3 woningen in Lauwersoog benoemden inderdaad hun angst. Wanneer zij vooraf geïnformeerd zouden worden over Defensie-oefeningen, willen ook zij in Lauwersoog blijven wonen. De gemeente overlegt momenteel met Defensie over informatievoorziening rondom oefeningen.

Bewoners benoemden ook andere wensen. Mensen willen aan het werk, onderwijs voor hun kinderen en een betere Wifiverbinding voor contact met het thuisfront. Ook deden bewoners suggesties voor gezamenlijk vervoer om boodschappen te doen. Werk, onderwijs en gezamenlijk vervoer wordt al voorbereid. Een betere Wifi-verbinding wordt binnenkort gerealiseerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.