Moederdagtocht op het Lauwersmeer

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert zondag 8 mei een rondvaart over het Lauwersmeer met de historische garnalenkotter ZK 4. 

Dit Moederdag-arrangement bestaat verder uit een high tea bij restaurant Het Raadsel van de Wadden in Anjum. De afvaart is om 11.00 uur tegenover het museum. De bemanning van de kotter vertelt de gasten onderweg van alles over Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Onderweg kan man genieten van de enorme vogelrijkdom en de kleurrijke plantengroei van het Lauwersmeergebied en ook de Konikpaarden en Schotse Hooglanders.

Meevaren kost 40 euro per persoon. Er is plaats voor maximaal twaalf passagiers. Meer informatie over het uitstapje is te vinden op www.visserijmuseum.com. De tocht gaat alleen door bij goede weersomstandigheden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.