Vakantieactiviteiten van Staatsbosbeheer in Lauwersmeer

LAUWERSOOG – In de meivakantie is het Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer dinsdag t/m zondag geopend van 11 – 17 uur. Staatsbosbeheer organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud.

Wandel zaterdag 30 april mee met een gids en ontdek de vele vogelsoorten die het Lauwersmeer rijk is. Kom zondag 1 mei naar een of beide spreekuren van de boswachter en hij vertelt je alles over planten of vogels die op dit moment te zien zijn.

Ben je een vroege vogel? Geniet dan van de ontwakende vogels tijdens de vroege vogelexcursie op dinsdag 3 mei. Ontdek het donkerte van het Lauwersmeer en ga vrijdag 6 mei mee op excursie.

Ook voor kinderen is er tijdens de vakantie genoeg te doen. Dinsdag 3 mei kan je een vogel kleien en woensdag 4 mei is de junior boswachterscursus waarbij je de natuur in het Lauwersmeer ontdekt.

Voor zowel kinderen als volwassenen is er donderdag 5 mei een bouwmiddag om een insectenhotel te maken. Vrijdag 6 mei is er een creatieve middag vogel vilten.

De hele week kan je met het gezin het kabouterpad lopen en voor de oudere kinderen is er het vogelbeleefpad.

Ook buiten openingstijden van het Lauwersnest is er genoeg te beleven. Het Nationaal Park heeft diverse routes om te bewandelen en te fietsen. Bewandel de dark sky route. Je kunt overdag de route lopen en de QR-codes scannen om zo van alles te weten komen over de nacht in het gebied. Kom na zonsondergang terug om de nacht zelf te ervaren.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !