Dit jaar toch weer ‘Peerdjerennen’ in Eenrum

EENRUM/ADUARD – Met het verdwijnen van de drafbaan in de Stad Groningen leek het gedaan met de drafsport in de hele provincie Groningen. In het Stadspark van Groningen lag immers de enige de afgelopen jaren nog echt actieve koersbaan. Gelukkig lijkt het niet zo ver te komen want de besturen van de grasbanen in Aduard en Eenrum hebben besloten om allebei in 2022 toch weer een koersdag te gaan organiseren. Een fantastisch vooruitzicht voor de liefhebber van de recreatieve grasbaankoersen en een belangrijke impuls voor de hele breedtesport in de Noordelijke provincies en zelfs in geheel Nederland.

Als onderdeel van het dit jaar nieuw opgezette Regio Banen Circuit zijn er voor diverse klassementen punten en prachtige prijzen te verdienen voor al de deelnemers die deze zomer starten in het hoge Noorden.

Kortom, alle ingrediënten voor mooie, gezellige en spannende drafsportspektakels in Groningen zijn aanwezig. De drafbaan in Aduard zal haar poorten openen op woensdag 15 juni en Eenrum volgt twee maanden later op woensdag 17 augustus. De voorbereidingen zijn in volle gang om op beide banen een succesvolle koersmeeting met veel publieke belangstelling en gezelligheid maar vooral ook mooie spannende drafsport te organiseren.

Eenrum 2019

Zonder de hulp van sponsoren is het realiseren/organiseren van een koersdag onmogelijk. Daarom worden er reeds allerlei sponsorinitiatieven ontplooid om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. De besturen van Aduard en Eenrum hebben dan ook besloten om de handen ineen te slaan als het gaat om “De Club van 50”. Met uw lidmaatschap en een bijdrage van slechts € 50 steunt u de organisatie van de koersdagen in Aduard en Eenrum. Doneert u voor 1 juni a.s., dan krijgt u als lid van de “Club van 50” op beide banen een gratis consumptie.

Tijdens de meeting van Eenrum ontvangt u tevens 2 gratis loten voor de verloting met als hoofdprijs een rondvlucht voor 2 personen boven de provincie Groningen vanuit Lelystad. Volop reden dus om in groten getale aanwezig te zijn in juni en augustus op beide graspistes in de mooie Groningse provincie.

We hopen dat ook u de Groningse drafsport een warm hart toedraagt en ons steunt middels deelname aan de “Club van 50”. U kunt zich aanmelden door uw bijdrage over te maken op NL61RBRB0982949405 t.n.v. Stichting Drafsport Aduard Zuidhorn onder vermelding van uw naam en “Club van 50”. Ook graag uw contactgegevens doorgeven aan het secretariaat van Eenrum. Email: drafsport@1rum.nl of per telefoon: 06 53316594 (Titia Iwema) of 06 51166224 (Erik Hamminga). Uw contactgegevens doorgeven is van belang inzake de verdere correspondentie.

Verdere informatie kunt u vinden op de site www.grasbanen.nl.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !