Dreigend voedseltekort bij voedselbank !

HET HOGELAND – De huidige energiecrisis leidt ertoe dat veel mensen, ook klanten van de voedselbank, een nieuw energiecontract moeten afsluiten. Door de sterke prijsstijging van gas en electriciteit is het inmiddels al heel gewoon dat er maandelijks bedragen van € 200,00 (of nog hoger) extra moeten worden betaald. Daarnaast zijn de prijzen voor levensmiddelen in de supermarkten ook nog eens flink gestegen. Hierdoor raken steeds meer huishoudens in de financiële problemen. Steeds meer mensen moeten daarom een beroep op de voedselbank doen. Hierdoor wordt er een grotere aanslag op de voorraden van de voedselbank gedaan, met als gevolg dat Voedselbank Het Hogeland steeds meer gaten in haar voorraden begint te zien.

Daarnaast zijn het de supermarkten, trouwe leveranciers van de noordelijke voedselbanken, die steeds minder afstaan. Zij bieden deze goederen, die binnenkort over de uiterste houdbaarheidsdatum gaan, steeds vaker met flinke kortingen eerst aan hun winkelende klanten aan. Hierdoor is de instroom van levensmiddelen bij de voedselbanken behoorlijk afgenomen. Om in dit probleem te voorzien worden er in onze regio op allerlei plaatsen inzamelingen gehouden ten behoeve van de voedselbank. De gezamenlijke kerken in Bedum zamelen in de Pinksterperiode voedsel in voor Voedselbank het Hogeland te Winsum, die al geruime tijd meer levensmiddelen uitgeeft dan dat zij ontvangt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.