Programma Nationale Dodenherdenking Baflo

BAFLO – Dit jaar zal er in Baflo weer een Nationale Dodenherdenking zijn, zoals we die gewend zijn van de Algemene Oranjevereniging Baflo. Met veel mensen kransen en bloemen leggen bij het monument aan de zuidzijde van de Laurentiuskerk, twee minuten stilte in acht nemen en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, begeleid door de plaatselijke christelijke muziekvereniging Excelsior. 

10.00 – 21.00 uur         Mogelijkheid om in de Laurentiuskerk een moment van stilte in acht te nemen of een                                                             kaarsje te branden.

Een toenemend aantal mensen vindt het prettig om even voor zichzelf en op zichzelf de stilte op te zoeken. Misschien nu nog wel meer dan eerder, want het verlies van het leven door oorlog is niet alleen van toen en daar. Oorlog is van alle tijden en plaatsen. Het geweld raast door de wereld. Ook in het hier en nu. Ver weg en dichtbij. Steek daarom een kaarsje aan.

vanaf 18.00 uur           De bevolking hangt de vlag halfstok.

19.30 uur                     Ontvangst van de genodigden in dorpshuis “Agricola” aan de Heerestraat te Baflo.

20.00 uur                     Herdenkingsplechtigheid voor de gevallenen nabij het monument bij de Laurentiuskerk.

Na de kranslegging door het gemeentebestuur van Het Hogeland, de Algemene Oranjevereniging Baflo, de stichting Historische Kring Baflo en namens de schuilplaatsverleners houdt een vertegenwoordiger van de gemeente Het Hogeland een korte herdenkingstoespraak. Kinderen van SWS “Noorderlicht” uit Rasquert lezen daarna enkele gedichten voor en leggen bloemen bij het monument. Ook Piet Gootjes zal kort het woord voeren. De muzikale omlijsting van de plechtigheid wordt verzorgd door de christelijke muziekvereniging “Excelsior” en 2 leden van het Backer Trio uit Eenrum (deelnemers aan het Prinses Christina Klassiek Con-cours). Tijdens de herdenking worden 2 coupletten van het Wilhelmus gespeeld, waarbij de aanwezigen kunnen meezingen.

Na vertrek van de stoet wordt iedereen in de gelegenheid gesteld bloemen (zelf meenemen) te leggen bij het monument. Hierin staan de namen vermeld van de gevallenen uit Baflo.

Foto: Nationale Dodenherdenking 2019

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.