Klei Impuls Project van start 

WINSUM – Afgelopen vrijdag 29 april ging het Klei Impuls Project van Vakland Het Hogeland officieel van start. Klei-impuls biedt Hogelandsters vanaf 16 jaar de mogelijkheid een coachtraject te volgen van een jaar om zo hun persoonlijke talenten te ontwikkelen in Het Hogeland.

Burgemeester Henk Jan Bolding verzorgde de ‘Klei-Off, in aanwezigheid van de eerste tien deelnemers en organisatoren Jongerenwerk Barkema & De Haan en Stichting ‘KomOp! Deze aftrap, met aansluitend een workshop, vond plaats bij ´De Jongens uit de Buurt´ in Winsum.

Creativiteit en ondernemerschap

Jorik Greiner van Jongerenwerk Barkema & De Haan en coördinator van Klei Impuls: ‘Het idee is regelrecht uit de Groningse klei ontstaan. De klei van Het Hogeland is voedingsrijk voor de landbouw. Maar ook een goede bodem onder je voeten, een mooie basis om ambities waar te maken. Al onze tien deelnemers kenmerken zich door enorme creativiteit en ondernemerschap, die ze graag inzetten in Het Hogeland. Met het Klei Impuls coachtraject kunnen ze de laatste stappen naar een mooie carrière zetten of een nieuwe onderneming starten. Bij de aftrap vrijdag deden zij mee aan een klei-workshop, om hun doel letterlijk vorm te geven.

Een leefbare kansrijke regio

Burgemeester Henk Jan Bolding: “Met het Klei Impuls Project van Jongerenwerk Barkema & De Haan en Stichting ‘KomOp!’ zorgen we ervoor dat onze regio leefbaar, kansrijk en leuk blijft voor vooral de jongere inwoners. Een mooie beweging onder de vlag van Vakland Het Hogeland”.

In deze zomer en in het voorjaar van 2023 volgt er een tweede en derde coachtraject waarvoor nog meer ondernemende inwoners vanaf 16 jaar zich kunnen aanmelden. Klei Impuls is onderdeel van Vakland Het Hogeland en mede mogelijk gemaakt vanuit Nationaal Programma Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !