Rood Zwart Baflo en trainer Dick Scholtens vroegtijdig uit elkaar

BAFLO – Het missen van ‘chemie’ tussen spelers en trainer en de daardoor ontstane onrust binnen de eerste selectie hebben ertoe geleid dat Dick Scholtens per direct door Rood Zwart Baflo op non-actief is gezet.

De opkomst op de trainingen was de laatste tijd bedroevend slecht en een representatief elftal op de wedstrijddag de wei in sturen was daardoor ook een lastige opgave voor de oefenmeester die niet te benijden viel. De meeste spelers hadden echter geen vertrouwen meer in een goede afloop (lees: handhaving in de 4e klasse) onder leiding van de Groninger. Een breuk was dan ook onvermijdelijk.

De bekende druppel kwam afgelopen zaterdag in de rust (stand 0-2) van de thuiswedstrijd tegen ONR. In de kleedkamer vielen de woorden van Dick Scholtens “Ik weet het niet meer. Ik kom er niet uit” verkeerd bij de spelersgroep, wat ook ter ore kwam bij het bestuur.

Pieter Buma, technisch coördinator en bestuurslid, over het genomen besluit:” De uitspraak van Dick Scholtens zorgde voor onrust in de groep en dat is iets wat je niet wil hebben. Zeker niet in deze fase van de competitie, waarin juist alle neuzen in dezelfde richting moeten om lijfsbehoud te realiseren. Als een trainer dan aangeeft niet meer te weten om het tij te keren en de juiste klik om de spelers te motiveren ontbreekt, heb je een probleem. Daarom hebben we als bestuur de knoop doorgehakt om Dick Scholtens op non-actief te zetten. Een keuze die we als bestuur niet wilden, maar moesten maken.”

Rood Zwart Baflo zocht een interne oplossing en kwam uit bij Rob Tigchelaar. De trainer van Rood Zwart Baflo 2 neemt tot het eind van het seizoen de taken van Dick Scholtens waar. Het komend seizoen is Willem Kluin – nu nog trainer van 5e klasser Noordpool UFC – verantwoordelijk voor de hoofdmacht van de Bafloër voetbalclub.

Dick Scholtens was niet bereikbaar voor commentaar./AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.