Nedersaksisch zomerduet Dion Bouwes en Jolien – Wat zou ik zeggen dan?

BEDUM – In de afgelopen maanden hebben de Drentse Jolien en de Groninger Dion Bouwes de koppen bij elkaar gestoken om samen een nieuw nummer te schrijven. De muzikanten kennen elkaar vanuit de streektaal scene en ze voelden bij het schrijven gelijk een klik. Op woensdag 11 mei is het nummer officieel gereleased op RTV Noord en RTV Drenthe.

Het nummer Wat zou ik zeggen dan? gaat over een man en een vrouw die elkaar telkens op het station tegenkomen, ze voelen onderlinge aantrekkingskracht, maar durven elkaar niet aan te spreken. De spanning is voelbaar en dit komt er in dit zomerse duet prima uit. Het is een heerlijk uptempo dansnummer geworden. 

Het nummer is uitgebracht met een hele creatieve clip gemaakt door Dion en zijn vrouw Jeanette.

Er wordt de laatste jaren veel muziek in het dialect uitgebracht, en helemaal nu het Nedersaksisch een taalstatus heeft. Nedersaksisch leeft!

Jolien, winnaars van het Drents Liedtiesfestival 2021 hebben veel succes gehad met het nummer ‘Vuul’ waarmee ze de winst op het festival behaald hebben en het veelgedraaide ‘wat west hef’. Jolien bestaat uit: Jolien Wonink-Dijkstra (zang), Hilko Stoffers (bas), Erik Koerts (gitaar) en Sebastiaan van Gerwen (drums).

Dion Bouwes is zanger van de band Steernvanger en tweevoudig winnaar van het Grunneger Laidjesfestival. Hij heeft meerdere succesvolle nummers uitgebracht waaronder het nummer ‘mooie dag’ welke nummer 1 werd in RTV Noord’s jaarlijst van 2020.

Wat zou ik zeggen dan? is te beluisteren via de verschillende streamingsdiensten en ook te zien, klik hier.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.