Koninklijke onderscheiding voor Frida Bolt uit Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Frida Bolt uit Kloosterburen is donderdagmiddag 12 mei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen burgemeester Henk Jan Bolding tijdens een bijeenkomst in het kader van het 50-jarige bestaan van woon-zorgcentrum ’t Olde Heem in Kloosterburen.

Frida Bolt werd kort na de opening van ’t Olde Heem in 1972 vrijwillig medewerker in het centrum. Ze verrichtte er diverse werkzaamheden. Zo regelde ze het vervoer van bewoners naar het ziekenhuis, verzorgde de koffie en deed ze met bewoners een ommetje door het dorp. Op dit moment is ze nog actief in de breiclub.

Zij was verder actief voor de plaatselijke voetbalvereniging en verzorgde ze de bloemstukken in de Sint Willebrorduskerk in haar woonplaats. Ook was ze vrijwilliger bij de afdeling De Marne van de Zonnebloem. In café Willibrord in Kloosterburen was ze actief in de bediening tijdens evenementen.

“De optelsom van al die voetstappen in Kloosterburen, al die activiteiten voor de Kloosterbuurder gemeenschap, al die jaren die Frida Bolt actief is geweest voor haar  omgeving zijn door koning Willem Alexander beloond. En die beloning bestaat uit de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een welverdiend compliment en een warm ‘hartelijk dank voor alle tijd en moeite’ uit het jarige ’t Olde Heem en uit de gemeenschap die Kloosterburen heet,” zei burgemeester Henk Jan Bolding in zijn toespraak.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.