Lezing over molens en monumenten

WINSUM – Op dinsdag 24 mei 2022 organiseert de Historische Vereniging Winsum-Obergum een lezing in zalencentrum De Hoogte, Kerkpad 8 te Obergum, aanvang 20.00 uur. De lezing is voor leden en niet-leden gratis toegankelijk.

De spreker is Anne Wieringa, bouwtechnisch adviseur met een bijzondere expertise in molens. Samen met collega’s zet hij zich met hart en ziel in voor behoud van monumenten en molens. Hun motto is: elk monument is uniek, wees er zuinig op! Hun bedrijf Wieringa Bouwadvies is gehuisvest in het oude Raadhuis (voormalig gemeentehuis) in het historisch centrum van Winsum.

De lezing gaat o.a. over waarom het bedrijf in het voormalig gemeentehuis is gehuisvest en het onderzoek naar de bouwkundige historie van dit pand.

Verder over de 2 molens (De Vriendschap en De Ster) in Winsum en waarom er in Winsum en Winschoten nog 2 molens staan en de vele molens in andere dorpen zijn verdwenen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.