ADVERTORIAL: 48 kernen van Het Hogeland krijgen glasvezel van Delta

De kogel is door de kerk; 48 kernen van Het Hogeland krijgen het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. Deze gemeente sluit de glasvezelcampagne af met een record aantal aanmeldingen in de 18 kleine(re) kernen. Achter de schermen wordt nu hard gewerkt aan de voorbereidende werkzaamheden voor de schouw,-en aanlegwerkzaamheden.

Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Onze grootste dank gaat uit naar de lokale verkopers, verenigingen en ambassadeurs. Dankzij hun tomeloze inzet en het verspreiden van de juiste informatie zijn veel inwoners van Het Hogeland overtuigd geraakt van alle voordelen van het snelste en nieuwste generatie glasvezelnetwerk van Nederland van DELTA Fiber Netwerk. De reeds vergaande aanleg in het oosten en zuiden van de gemeente heeft ook veel mensen overtuigd dat wij doen wat we beloven en dat schept vertrouwen.

We zijn dan ook als team ontzettend blij met de zeer hoge percentages aanmeldingen.

Feest

Marcel Rijpstra: “We gaan bekijken welke stad, dorp of kern het hoogste percentage deelnemers heeft behaald. Om de inwoners daarvan uitgebreid te feliciteren organiseren we een evenement om ze te bedanken. Dit zal dan uitgebreid worden gemeld in de media.

Aanmelden zonder kosten kan nog tot 11 juni 2022

Tijdens de aanleg komt DELTA Fiber Netwerk ook langs woningen, waarvan bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Fiber Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. Inwoners kunnen gebruik maken van een glasvezelaansluiting, als een glasvezelabonnement afgesloten wordt.

Om de aanleg te vieren hebben de inwoners van de kleine kernen nog tot 11 juni de tijd om zich aan te melden voor een gratis glasvezelaansluiting. Een abonnement voor tv, internet en/of telefonie kan afgesloten worden bij één van de volgende telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit vóór 11 juni, dan hoeven aanmelders geen aanleg- en aansluitkosten à €650,- te betalen.

Zichtbaar op straat

Op dit moment wordt er al aangelegd in de kernen van het oosten en zuiden van de gemeente. De planning is dat de aannemer te zijner tijd zal gaan starten met schouwen in de andere delen van Het Hogeland. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Alle inwoners uit worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. In de brief wordt duidelijk uitgelegd wat dit proces inhoudt.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.