Nu ook voortgezet onderwijs voor kinderen Oekraïense vluchtelingen

HET HOGELAND – Na kinderen in de basisschoolleeftijd, kunnen nu ook Oekraïense leerlingen van 12 tot en met 17 jaar naar school in de gemeente. Zij kunnen vanaf woensdag 18 mei 2022 starten met voortgezet onderwijs op het Hogeland College in Warffum.

Op woensdag 18 mei en donderdag 19 mei van 10.00 tot 14.00 uur kunnen ouders of verzorgers hun kinderen aanmelden op het Hogeland College. Er zijn docenten aanwezig die Oekraïens en Engels spreken. De Oekraïense leerlingen zijn dan al van harte welkom om te blijven. Zij kunnen op deze dagen kennismaken met de school, met enkele docenten en met andere leerlingen.

Voor de aanmelding is het BSN (burgerservicenummer) van de leerling nodig. Als dat er nog niet is, dan is een geldig document met de nationaliteit en de aankomstdatum in Nederland ook voldoende.

Mocht de aanmelding op deze momenten niet lukken, dan kan men een afspraak maken voor een ander moment, zo laat het gemeentebestuur weten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.