Gemeente wil overdracht dorpshuis Oldenzijl

OLDENZIJL – Het college wil het dorpshuis in Oldenzijl overdragen aan de Stichting Dorpshuis Oldenzijl. Het pand is nu nog eigendom van de gemeente.

Dorpshuizen spelen een belangrijke rol in de Hogelandster samenleving. “Niet alleen zijn dorpshuizen een plek van ontmoeting, ze bieden ook onderdak aan verenigingen en voorzieningen, aan sport, cultuur en welzijn. Het college heeft daarbij veel waardering voor de inzet van alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het bestuur en beheer van de dorpshuizen”, zegt wethouder Mariëtte de Visser.

De gemeenteraad van Het Hogeland nam vorig jaar unaniem het dorpshuizenbeleid ‘Het (t)huis van inwoners’ aan. Hierin staat ook de ambitie om de panden van de gemeente waarin dorpshuizen gevestigd zijn, over te dragen aan een stichting of vereniging. Het voornemen om het dorpshuis in Oldenzijl te verkopen aan Stichting Dorpshuis Oldenzijl te verkopen past dan ook binnen dit beleid.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.