Zomaar op het Hogeland: politiek is ook persoonlijk

Het politieke is ook persoonlijk. Kom op, mensen, je vader of je echtgenoot zal maar raadslid worden, dan ga je toch op je paasbest mee naar de installatie van haar of hem. Rolf Bouwman moest er woensdag wezen, in het gemeentehuis in Uithuizen. Omdat hij alsnog raadslid is geworden. Omdat zijn partij twee wethouders leverde, kwamen er twee vacatures vrij voor GemeenteBelangen.

Je komt aan op de parkeerplaats, je stapt uit en controleert of stropdas recht zit, zij doet haar eigen inspectie zoals vrouwen die eigen is en gooit ook nog een blik op de kinderen. Rolf mag vooral de van raadswege met loge verstrekte diensttas niet vergeten.

Een diepe zucht en dan gaan we met pap mee. Die straks zal zeggen, conform artikel 14 van de Gemeentewet: “Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als lid van de raad naar eer en geweten zal vervullen. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig! (Dat verklaar en beloof ik!)”

Zoiets zul je hem thuis nooit horen zeggen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.