VV Kloosterburen herdenkt clubicoon Bob Bolt

KLOOSTERBUREN – Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen de hoofdmacht van VV Kloosterburen en de gasten uit Alterveer werd er een minuut lang geapplaudisseerd ter nagedachtenis aan erelid Bob Bolt, die afgelopen woensdag (18 mei) is overleden. Hiervoor had clubvoorzitter Theo Wijma een toespraak gehouden middels een leuke terugblik op het leven van de clubicoon binnen de voetbalvereniging. Een prachtig spandoek hing in de ballenvanger, gemaakt door supporters van FC LEO, de club uit buurdorp Leens, waar Bolt op zaterdagen ook een zeer geziene toeschouwer was.

Dames en Heren

Bob was vanaf het eerste begin een zeer getalenteerde voetballer, een van de betere voetballers die er ooit voor Kloosterburen hebben gespeeld. Zijn periode in het eerste elftal begint al op jonge leeftijd. Hij werd al als A junior voor de hoofdmacht geselecteerd. Bob was typisch iemand die je niet hoefde te vertellen hoe hij moest spelen, dat maakte hij zelf wel uit. Ook als supporter liet hij zich niet onbetuigd en had nog al eens ongezouten commentaar vanaf de zijlijn op de scheidsrechter. Hierbij ging hij ook nogal eens over de schreef, hetgeen niet door iedereen werd gewaardeerd, zeker niet door de scheidsrechter. Eenmaal moest hij zelfs het veld verlaten. Maar het kwam uit een goed hart met veel liefde voor zijn Kloosterburen.

Bob is 30 jaar hoofdsponsor van de club geweest. Hij zette zich met hart en ziel in voor de vereniging. Als de grote verloting werd gehouden verkocht hij samen met Louwe van der Horn minimaal 25% van de loten.

Ook heeft hij samen met zijn vriend Ite Mulder (waar hij een haat liefde verhouding had) de lootjes bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal verkocht. Hij zorgde dan vroeg aanwezig te zijn zodat ook de spelers van de lagere elftallen er niet aan ontkwamen lootjes te kopen.

Bob is nooit lid van het bestuur geweest: Hij gaf aan dat niet te kunnen omdat hij een te fanatieke supporter was om objectieve besluiten te nemen.

Tot slot wenste voorzitter Theo Wijma de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit groot verlies.

De wedstrijd dan. Ach, het was deze middag eigenlijk bijzaak. Maar hoe mooi werd het in de slotfase nog, toen Niels Bolt – kleinzoon van – de gelijkmaker scoorde……………..het moest zo zijn./AT

Supporters met een laatste eerbetoon aan Bob Bolt

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.