Steernvanger komt met eerste CD

GRONINGEN – De eerste cd van de Groningse Indiefolkband Steernvanger is uit.  De release was afgelopen zaterdag 21 mei en vond geheel plaats via socialmedia.

De cd bestaat voor het overgrote deel uit nummers die in de afgelopen jaren als single zijn uitgekomen. Hiermee is het succes van de band tot stand gekomen.

Steernvanger heeft al een aantal hoogtepunten op hun naam staan. Zo wonnen ze het Grunneger Laidjesfestival en stond elke uitgebrachte single in de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord.

De toppers waren de singles ‘mooie dag’ op nummer 1 en ‘de wereld in mien kop’ op 2 in de jaarlijst van RTV Noord. De single ‘mooie dag’ deed het zelfs goed in België.

Tijdens optredens wordt vaak gevraagd naar een cd. Eindelijk is het zover dat ze die kunnen overhandigen. De band treed inmiddels met grote regelmatig op. Zo stonden ze op Noorderzon, Eurosonic, Bevrijdingsfestival Groningen en vele andere festivals en podia in noord Nederland.

De band Steernvanger is vernoemd naar een van de eerste nummers van de band. Dit nummer ‘steernvanger’ staat ook op de cd. Om het nog ingewikkelder te maken heeft de cd ook de naam ‘steernvanger’ gekregen.

De opnames vonden plaats in de Mastersound studio in Muntendam en in Studio Spitsbergen in Zuidbroek. De grafische vormgeving van de cd was in handen van Ypke Dijkstra.

Naast de cd kwam op zaterdag ook de nieuwste single ‘La La Laifde’ uit. De cd’s zijn binnenkort te koop bij de platenzaken in het noorden en nu dus ook tijdens optredens.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.