Crumble van rabarber en rood fruit met vanille-ijs

Ingrediënten voor 4 personen.

  • Rabarber 500 g
  • boter
  • rode vruchten (diepvries) 250 g
  • kristalsuiker 250 g
  • vanillesuiker 1 zakje
  • koude boter 100 g
  • bloem 200 g
  • zout een snuifje
  • havermout 50 g
  • vanille-ijs 4 bolletjes.

De vulling:

Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.

Smelt een klont boter in een pan.

Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten de suiker en de vanillesuiker bij.

Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.

Zeef het vruchtenmengsel in een zeef, het mag nog een beetje vochtig zijn.

Houd het vocht opzij om coulis van te maken.

Doe de vruchtenmengsel in een ovenschaal.

De crumble:

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.

Verdeel het deeg over de vruchten.

Bak de crumble 20 minuten in de oven.

De afwerking

Laat het vocht van de vruchten inkoken tot coulis.

Serveer de warme crumble met een bolletje vanille-ijs en wat coulis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !