Open Toren Dag in Baflo

BAFLO – Het is zaterdag 11 juni in de provincie Groningen Open Toren Dag. Een aantal kerktorens in stad en ommeland openen van 10.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor het publiek. Ook die van de Laurentiuskerk in Baflo.

Het biedt bezoekers die dag de mogelijkheid deze torens te beklimmen en de uurwerken, luidklokken en carillons van dichtbij te bekijken. Op veel plekken is deze dag iets bijzonders te zien, soms speelt de beiaardier, wordt er uitleg gegeven over de klokken en het uurwerk. Ook kan er genoten worden van adembenemende uitzichten.

In de toren van Baflo

In Baflo is tevens een expositie van kunstwerken van schilders uit Baflo van voor 1990. De Historische Kring heeft enkele werken in zijn bezit van o.a. Hendrik Faber.

Mocht iemand een kunstwerk van een schilder uit Baflo hebben en deze voor één dag willen uitlenen, neem dan kunt contact op met Jaap Frankes 06 13032884

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.