Zomaar op het Hogeland: buitenkoeien

Maffers zijn het, die koeien. Vandaag is het protestdag tegen het stikstofbeleid, de dag van keiharde actie. De boeren zouden de koeien binnen houden als protest tegen het beleid van regering, provincie en vast nog wel wat.

Wat er in het juridische moeras rond het stikstofbeleid precies aan de hand is, laten we even voor wat het is. Wel weten we dat de machtigste organisatie van Nederland, LTO Nederland, ook nog bijgestaan door Team Agro NL, vandaag wel eens even een keiharde daad van protest zou stellen.

Deze koeien op Het Hogeland zijn maffers, het  scheldwoord voor stakingsbrekers, onderkruipers, actiebrekers, geronselde werkwilligen als het werk wordt neergelegd. Dat loopt daar maar in de wei, ligt maar wat te herkauwen. Ondertussen mogen de collega’s de kastanjes uit het vuur halen door binnen te blijven. Hoe was het ook al weer? Eén voor allen, alleen voor één, koeien./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !