Sauwerd Beweegt + afsluitende oprit- en schuurverkoop

SAUWERD – Tijdens ‘Sauwerd Beweegt’, dat van 7 tot en met 11 juni wordt gehouden, worden diverse sportieve activiteiten georganiseerd in het dorp. Als afsluiting wordt zaterdag, de laatste dag, een oprit- en schuurverkoop gehouden van 10.30 tot 16.00 uur.

Met de verkoop wil de rommelmarktcommissie de laatste spullen die ze in voorraad heeft, aan de man brengen. De commissie heeft namelijk besloten met de organisatie van de rommelmarkten in Sauwerd te stoppen.

Aanleiding is een besluit van de gemeenteraad. Op basis van dat besluit kunnen restanten na afloop van de rommelmarkt niet meer gratis gestort worden. Daardoor is de netto opbrengst van de rommelmarkt niet meer in verhouding tot de enorme inzet van de vele mensen die nodig zijn om een rommelmarkt te organiseren en uit te voeren.

Met het besluit komt een eind aan het genereren van geld voor goede doelen en eindigt een dorpsactiviteit die meer dan 30 jaar heeft geduurd.

Foto: 2019, bootcamp op SIOS-veld

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.