‘Nieuw Roakeldais’ kan plannen uitvoeren

WARFFUM – Het college van b. en w. heeft ingestemd met de subsidiebeschikking voor ‘Nieuw Roakeldais’. Stichting Eigendom Dorpshuis Warffum kan nu een begin maken met de uitvoering van de plannen. De vernieuwing kost ruim 3,5 miljoen euro. De stichting heeft 1 miljoen bij elkaar gekregen via subsidies en fondsen. Het Nationaal Programma Groningen draagt 2.904.283 miljoen euro bij.

Na ruim dertig jaar is het Roakeldaisterrein in Warffum toe aan modernisering. Het terrein is een belangrijke ontmoetingsplaats voor inwoners en verenigingen in het dorp. Daarnaast is het ook een belangrijke plek voor regionale en landelijke evenementen en activiteiten en het internationale festival Op Roakeldais. Met een bijdrage vanuit Nationaal Programma Groningen (NPG) kunnen de plannen het terrein worden uitgevoerd.

Die plannen gaan uit van het verduurzamen van de sporthal, een nieuwe voorhal met dorpshuisfunctie, herbestemming van het monumentale gymgebouw naar een vestzaktheater, het ontwikkelen van een ‘plukhof’ en het realiseren van een groen educatiecentrum.

Begin 2022 heeft de gemeente ‘Nieuw Roakeldais’ ingediend bij NPG. In maart heeft het bestuur van NPG goedkeuring gegeven aan het project. Op 18 mei heeft de gemeenteraad de bijdrage voor ‘Nieuw Roakeldais’ vastgesteld. Cultuurwethouder Eltjo Dijkhuis: “Warffum neemt in het Hogeland een centrale plek in. Al jarenlang staat Warffum ook cultureel met stip op de kaart. Vanuit diverse organisaties ligt er nu een plan om de Roakeldaishal bij de tijd te brengen en geschikt te maken voor het dorp zelf maar ook voor de hele regio. Heel Het Hogeland kan straks gebruik maken van een centraal gelegen cultureel centrum. Ook maken we cultuurdorp Warffum nog fraaier en sterker. Daarmee zetten we de gemeente op de kaart.”

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.