Bouw opvanglocaties Afghanen vandaag begonnen

HET HOGELAND – Vanaf maandag zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de nieuwe opvanglocaties voor Afghaanse evacués in Winsum en Uithuizen.

Dit betekent dat in de omgeving van Het Aanleg en zwembad De Dinge af en toe zwaar autoverkeer zal rijden om grote materialen te bezorgen. Daarnaast wordt ook onderhoud gepleegd aan het groen. We vragen hier rekening mee te houden, aldus het gemeentebestuur.

Omdat de Afghaanse evacués op 1 augustus moeten verhuizen uit de Willem Lodewijkkazerne in Zoutkamp, start het voorbereidende werk op de locaties voordat bouwvergunningen zijn verleend. In Winsum komen ongeveer 250 Afghanen te wonen, in Uithuizen hetzelfde aantal.

De bouwvergunningen worden uiteraard wel ingediend en staan open voor de bezwarenprocedure.

Foto: doorgang voor werkverkeer in de maak in Winsum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.