Nieuwe vaararrangementen Visserijmuseum

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp is verheugd om dit seizoen twee nieuwe arrangementen te kunnen aanbieden met de houten garnalensloep ZK 31 Neptunus.

Het Lauwers-arrangement wordt georganiseerd op zaterdag 25 juni, 9 juli, 23 juli en 6 augustus. Het programma start om 10.00 uur in Zoutkamp met een bezoek aan het Visserijmuseum. Vervolgens stapt u aan boord voor een anderhalf uur durende vaartocht over de Lauwers, een riviertje op de grens van de provincies Friesland en Groningen. Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur en vanaf het water zijn de pittoreske dorpen Lauwerzijl, Munnekezijl en Pieterzijl te bezichtigen.

Tijdens een tussenstop in Visvliet wordt een lunch aangeboden in het Heirhuys. U heeft de mogelijkheid om de Eise Eisinga Droomtocht te lopen langs verschillende planeten. Deze wandeltocht is opgezet om voormalig inwoner Eise Eisinga te eren. In het jaar 1774 heeft hij het planetarium in Franeker ontwikkeld. In zijn tijd waren er zes planeten bekend en met die planeten en de zon als middelpunt wordt in Visvliet uitgebeeld hoe groot het heelal is. Ook kunt u de prachtige kerk bezichtigen.

Om 15.00 uur ligt de sloep weer klaar voor de terugreis naar Zoutkamp. De kosten bedragen € 60,00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar activiteiten@visserijmuseum.com.

Het Hunsingo-arrangement wordt georganiseerd op zondag 26 juni en is een combinatie van wandelen langs en varen over de Groninger maren en diepen in het Marnegebied. De route van circa 20 kilometer start bij het Visserijmuseum in Zoutkamp en eindigt bij De Jongens uit de buurt in Winsum.

De vaartocht beleeft u in alle rust aan boord van de elektrisch aangedreven ZK 31, een replica van een houten garnalensloep waarmee vroeger vanuit Zoutkamp op de Lauwerszee werd gevist. Groep A wandelt het traject Zoutkamp – Houwerzijl – Leens – Warfhuizen – Mensingeweer – Winsum en vaart met de ZK 31 weer terug naar Zoutkamp. Het vertrek is om 08.00 uur vanaf het Visserijmuseum.

Deelnemers dienen uiterlijk om 13.15 uur in Winsum te zijn. Groep B vaart vanuit Zoutkamp via het Reitdiep, het Hunsingokanaal en diverse Groninger maren en diepen naar Winsum om vervolgens terug te wandelen naar Zoutkamp. De afvaart is om 09.00 uur vanaf het Visserijmuseum. Overigens is de vaartijd circa twee uur. De kosten bedragen € 30,00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar activiteiten@visserijmuseum.com.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.visserijmuseum.com onder het kopje Activiteiten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.