Art Attack Murals – MDT

LEENS – Met een grote groep jongeren gaat het eerste MDT-Art Attack project MURALS van start! MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd; Creatief bezig zijn en daarbij iets betekenen voor iemand anders. Met dit eerste project Werken de jongeren mee aan een project, dat de entree van Leens bijzonder maakt; een echt kunstwerk in de vorm van een muurschildering, uitgevoerd door de gerenommeerde mural-artist  en illustrator Robin Nas / Zenkone.

Dankzij het enthousiasme van alle betrokkenen zijn de muren van zwembad De Marne de plek waar het gaat plaatsvinden; een belangrijke, gemeenschappelijke plek die sinds de jaren 60 deel uitmaakt van Leens. De jongerengroep ging in de omgeving opzoek naar verhalen die leven bij omwonenden. Daarbij kwamen er mooie verhalen en foto’s boven water van het zwembad ten tijde van de opening.

De kunstenaar heeft zich te laten inspireren door het zwembad in combinatie met de jaren 60 en zal in juni dit jaar zijn kunstwerk samen met de jongeren op de buitenmuur van het zwembad gaan realiseren. Met dit sociale project door jongeren, hopen we dat iedereen die Leens straks binnenrijdt en het zwembad passeert dat met trots en verwondering zal doen.

Heeft u als bezoeker of inwoner van Leens mooie, bijzondere, grappige of romantische verhalen over Zwembad de Marne die u graag met ons zou willen delen? Neemt u dan contact met ons op per email op info@kunstkerkhogeland.nl Wij doen op onze social-mediakanalen graag verslag van uw verhalen!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.