Rondwandeling ‘Langs geneeskrachtige kruiden’ met Saskia Nieboer

PIETERBUREN – Op zondag 3 juli geeft kruidengeneeskundige Saskia Nieboer een rondwandeling langs de vele geneeskrachtige kruiden die in Domies Toen te vinden zijn. Het zijn er verrassend veel. 

Saskia:”Ik ben al heel lang op pad met kruiden; een spannende weg door het leven die mij steeds dichter brengt bij de aard en de kracht van kruiden en van mijzelf. Gedeeltelijk opgegroeid in Zwitserland volgde ik de opleiding tot verpleegkundige en de tropenopleiding. Ik vond de afhankelijkheid van de patiënten zeer onbevredigend en ging op zoek naar alternatieven. Ik kreeg de kans om in de Beierse Alpen kruidengeneeskunst te leren op de traditionele manier; via mondelinge overlevering en dat is in mijn ogen de mooiste manier om iets te leren. Ongemerkt had ik oude en universele kennis opgedaan en ik zie het als mijn taak om die door te geven.

Tussendoor volgde ik allerlei opleidingen en heb ik gewerkt als afdelingshoofd in de psychogeriatrie, in een natuurvoedingswinkel en als docent fytotherapie bij de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel.

Daarnaast geef ik les over geneeskrachtige kruiden en heb sinds 2005 een eigen cursuscentrum, “De Groene Zon” in de Wiershoeck in Groningen.

Mijn drijfveren zijn liefde en respect voor alles om ons heen en de wens om de traditionele kennis te delen en levend te houden. Hierin voel ik mij verbonden met vele oude culturen. Ik geef graag een rondwandeling langs de geneeskrachtige kruiden in Domies Toen waar veel geneeskrachtige kruiden te vinden zijn.”

Aanvang van de wandeling is 14.00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.