Helemaal uit je dak op winSUMMERfest

WINSUM – Zaterdagavond stond het centrum van Winsum in het teken van het winSUMMERfest: een gratis toegankelijk muziekfestival voor de alternatieve muziekliefhebber. Het dak ging eraf bij alle vier de podia, waar in totaal 10 acts waren te zien……..en vooral te horen.

Naast het rustiger synth-werk, waren het de stevige, rauwe gitaren die overheersten in de plaatselijke horeca deze avond. Het bracht het publiek, dat zichtbaar genoot, in beweging. Zwetend, lijf aan lijf in de stampvolle ruimtes, hossen, duwen, springen. Precies zoals vooraf was verwacht. Het hoort er gewoon bij.

Ongepolijste muziek is leuk. Heel leuk. En er is een publiek voor. Ook in Winsum e.o. Dat bleek zaterdavond weer eens. Zo’n 400 bezoekers, waaronder ook uit Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Volgens een geboren Winsumer het beste feestje in 20 jaar in het ‘Aller mooiste dorp van Nederland’.

Organisator Jan Anco Zuidhof kan terugzien op een prachtige, goedlopende avond. Iedereen keerde zeer bezweet en zeer tevreden huiswaarts. Ze hadden genoten. De tweede editie van het ongesubsidieerde low-budget festival, dat zonder de coronapandemie al de 4de had kunnen zijn, was een groot succes, dat ongetwijfeld een vervolg zal krijgen./AT

Ruben Huizing (De Nachtwinkel) kwam namens 3voor12 (VPRO) ook even langs en maakte een verslag, klik hier  

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.