Winsumer tennisicoon Jans Warringa overleden

WINSUM – Na bijna een jaar van ziek zijn en leven tussen hoop en vrees is Jans Warringa overleden. Warringa had jarenlang een drogisterij aan het dorpsplein en was de tennisicoon van de plaatselijk tennisclub. Tot aan z’n dood was z’n hart bij die vereniging.

Zo’n drie maanden geleden werd de oudste en trouwste lid van de club verrast tijdens de officiele opening van het tennisseizoen, toen baan 1 van het tenniscomplex in Winsum werd omgedoopt tot de Jans Warringa Baan. TC Winsum-voorzitter Tiemen Oosting had destijds lovende woorden voor Jans. Hij noemde hem een icoon binnen de club en zowel een voorbeeld als graag geziene gast bij jong en oud. Een sociale man, die zeer betrokken was bij de club. Een ware ambassadeur van TCW, zeker ook met zijn (succesvolle) deelname aan (inter)nationale kampioenschappen.

Vanuit z’n rolstoel liet de geëmotioneerde en humorvolle Jans Warringa die dag ook nog weten niet over te zullen stappen naar het rolstoeltennis. “Anders moet Wilga ook een rolstoel aanschaffen”, doelende op zijn jarenlange dubbelspel met zijn dochter.

Lang was hij onoverwinnelijk, totdat de kanker kwam. Die tegenstander bleek een maatje te groot. Warringa bereikte de zeer respectabele leeftijd van 87 jaar./AT

Foto: Jans Warringa in actie tijdens Winsum Open 2018

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.