Zwembad De Beemden twee maanden dicht wegens vernieuwing dak

BEDUM – Zwembad De Beemden in Bedum krijgt een nieuw dak. Het inmiddels 30 jaar oude dak is aan vervanging toe. Het dak verkeert in slechte staat. Het bad is de komende twee maanden gesloten.

Op maandag 4 juli 2022 is het bouwteam in de opdracht van gemeente Het Hogeland met de renovatie gestart. Van het dak worden het isolatiemateriaal, de dakbedekking en de lichtstraten vervangen. Omdat het zwembad twee maanden gesloten is,  is er voldoende tijd m ook ander onderhoud aan te pakken. Hiervoor heeft de gemeente een bouwteam samengesteld. Het team pakt, onder leiding van een professionele schilder, samen het zwembadpersoneel het schilderwerk aan. Daarnaast krijgen de luchtbehandelingskast, de technische installatie en de glijbaan een grondige onderhoudsbeurt.

Het enige overdekte zwembad in de gemeente Het Hogeland had al geruime tijd last van lekkage. Eerder dit jaar is de naastgelegen sporthal voorzien van nieuwe dakplaten. In de oude was asbest verwerkt. Als alles volgens plan verloopt, gaat De Beemden in september 2022 weer open. Dit is onder andere afhankelijk van het weer. Bij regen moet een deel van de werkzaamheden worden uitgesteld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.