Roemte helpt met 22,7 miljoen Groningse initiatieven aan een passende plek

TEN BOER – Initiatieven in de provincie Groningen die op zoek zijn naar een (monumentaal) gebouw of financiering voor een gebouw kunnen vanaf nu terecht bij Roemte. De nieuw opgerichte stichting helpt bij het uitwerken van huisvestingsplannen van maatschappelijk vastgoed en om initiatieven financieel gezond en toekomstbestendig te maken.

Het bestuur van Nationaal Programma Groningen was al akkoord, deze week gaf ook provincie Groningen groen licht om de plannen uit te voeren. Voor dit Toukomstproject is 22,7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Roemte richt zich op ondernemende maatschappelijke initiatieven die een positieve invloed hebben op de directe omgeving en de samenleving.

Deze initiatieven zoeken bijvoorbeeld huisvesting in leegstaand erfgoed in de provincie; zoals oude scholen, fabrieken of dorpshuizen. Henk Boldewijn, directeur van Roemte: “Het is voor nieuwe initiatieven in de startfase vaak moeilijk om geld te lenen bij de bank. Wij gaan ze daarin ondersteunen. Wij kopen vastgoed, lenen geld uit en begeleiden bij de planvorming van nieuwe plekken. Roemte gaat niet alleen investeren, er moet ook geld terugvloeien zodat er steeds weer nieuwe initiatieven geholpen kunnen worden.”

Roemte is er voor de lange termijn zodat nog vele nieuwe en bestaande initiatieven in de provincie Groningen ondersteund kunnen worden. Meer informatie over Roemte vind je op roemtegroningen.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.