Blackstone eigenaar nieuw datacentrum in Eemshaven

HET HOGELAND – Het Amerikaaanse private-equitybedrijf Blackstone wordt eigenaar van een nieuw te bouwen datacentrum in de Eemshaven. De gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en de provincie Groningen zijn vrijdag akkoord gegaan met de verkoop van de kavel ter waarde van 9 miljoen.

Het datacentrum komt op het grondgebied te liggen dat van de gemeente Het Hogeland is. Het gaat om een perceel in de Eemshaven ter grootte van ca. 11,8 ha., gelegen aan de noordzijde van de Kwelderweg, grenzend aan de huidige locatie van QTS. De investering zou om een bedrag van 800 miljoen euro gaan. De echte koper is het bedrijf QTS, een dochter van Blackstone, die vooral in de Verenigde Staten datacentra in bezit heeft./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.