Aangepaste dienstregeling rondom Winsum in zomervakantie

HET HOGELAND – Vanwege werkzaamheden aan de provinciale weg N361 in Winsum rijden de lijnen 65, 68 en 163 aangepaste routes en aangepaste dienstregeling gedurende zomervakantie van 17 juli t/m 27 augustus. De wijzigingen zijn verwerkt in de dienstregeling op de website van Qbuzz, zo laat het vervoersbedrijf weten.

Lijn 65 Groningen – Zoutkamp rijdt Groningen – Winsum en Baflo – Zoutkamp
Buslijn 65 rijdt in de zomervakantie als twee aparte lijnen: Groningen – Winsum en Baflo – Zoutkamp. Doorgaande reizigers reizen tussen Winsum en Baflo met de trein. Reizigers vanuit Zoutkamp, Ulrum, Leens en Wehe den Hoorn en Eenrum kunnen vanaf Baflo aansluitend met de trein  van/naar Groningen reizen.

Lijn 68 rijdt van/naar Baflo i.p.v. Winsum
Buslijn 68 rijdt in de zomervakantie van/naar station Baflo i.p.v. van/naar station Winsum. Reizigers vanuit Groningen reizen met de trein naar station Baflo en stappen daar voor hun vervolgreis over op buslijn 68.

Lijn 163 Groningen – Lauwersoog stopt niet in dorpen onderweg
Buslijn 163 Groningen – Lauwersoog rijdt een omleidingsroute tussen Groningen en Lauwersoog. In Groningen en Lauwersoog stopt lijn 163 bij reguliere haltes. Op de route vervallen de haltes voor lijn 163 bij Noorderhogebrug, Adorp, Sauwerd, Winsum, Mensingeweer, Wehe den Hoorn, Leens en Ulrum.

Tarieven voor het reizen met het aangepaste openbaar vervoer kunnen verschillen met de reguliere inzet. In de trein kan alleen gereisd worden met de OV-chipkaart. In de bus kan gereisd worden met de OV-chipkaart of kan er met de pinpas een buskaartje gekocht worden bij de chauffeur. Buskaartjes zijn alléén geldig in de bus.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.