Oud-toptennisser Paul Haarhuis komt naar tennistoernooi Winsum

WINSUM – Voormalig toptennisser Paul Haarhuis komt dit jaar naar het open toernooi van Tennisclub Winsum. Het De Print Winsum Open viert het 30-jarige jubileum met een clinic van de Nederlandse tennislegende.

Haarhuis boekte in de jaren negentig grote successen met zijn dubbelpartner Jacco Eltingh. Ze wonnen samen alle grandslamtoernooien (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open) en stonden bovenaan de wereldranglijst.

Dubbelen en volleren

De tennisclinic van Haarhuis is op vrijdagavond 29 juli. Samen met twee trainers van tennisbond KNLTB geeft hij deelnemers tips en trucs voor het dubbelspel. Ook laat hij zien hoe je het beste een volley kunt slaan. De avond wordt afgesloten met een dubbeltoernooi. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Haarhuis kijkt ernaar uit om naar Winsum te komen: ‘We gaan er een mooie, gezellige en actieve dag van maken, om de fijne kneepjes van de tennissport weer eventjes onder de handen nemen’, zo laat hij weten in een videoboodschap aan de deelnemers.

Het Winsumer toernooi hield eigenlijk vorig jaar al de 30e editie, maar kon vanwege de maatregelen rond corona geen activiteiten organiseren. Nu er geen restricties meer zijn, kijkt de organisatie uit naar een feestelijke week.

‘Nu alles weer mogelijk is, willen we onze trouwe deelnemers trakteren op een bijzondere tennisavond’, zegt voorzitter Carmen Speelman. ‘Bij ons vorige jubileum waren oud-proftennissers Jacco Eltingh en Sjeng Schalken. We zijn ontzettend blij dat we nu Paul Haarhuis naar ons toernooi kunnen halen.’

Hoofdsponsor De Print

Copyshop De Print in Winsum is voor de vierde keer hoofdsponsor van het toernooi. De organisatie is blij dat eigenaar Martin Sluis als lokale ondernemer zijn naam weer aan het evenement wil verbinden. Zonder de financiële steun van de hoofdsponsor is het organiseren van zo’n evenement niet mogelijk.

Aan het Winsumer tennistoernooi doen jaarlijks tussen de 200 en 300 deelnemers mee. De meesten komen uit Noord-Groningen, maar er zijn ook terugkerende deelnemers uit andere delen van het land. Naast de sportieve prestaties op de baan wordt er ook een barbecue, klaverjastoernooi en een pubquiz georganiseerd.

Het toernooi is dit jaar van zondag 24 tot en met zondag 31 juli.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.