Ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen in 2022-2023

HET HOGELAND – Afgelopen maand stelde het college het uitvoeringsplan voor ondersteuning van Hogelandsters met een laag inkomen vast. Dit plan geldt voor de jaren 2022 en 2023. Wat blijft er en verandert er?

Met het nieuwe plan zetten we het geld in om inwoners meer op maat te helpen en mee te laten doen. Door bijvoorbeeld de voortzetting van de Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein. Ook blijft er veel aandacht voor kinderen met ouders die weinig geld verdienen. Zij kunnen ook in 2022 en 2023 gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld. Dit fonds en de stichting helpen met het betalen van schoolspullen, sportkleding, lesgeld voor bijvoorbeeld de muziekles of het lid worden van een sportvereniging.

Wat er verandert

Het Participatiefonds is gestopt per 1 juli 2022. Met dit fonds hadden inwoners een bedrag om vrij te besteden, bijvoorbeeld voor een sportabonnement of bioscoopbezoek. De verandering vanaf de 2e helft van 2022 is eind vorig jaar aangekondigd. Let op: Het fonds voor de eerste helft van 2022 kunt u nog tot 1 augustus aanvragen via hethogeland.nl/meerdoen. 

Door het beëindigen van het Participatiefonds verwacht het college voldoende geld te hebben om inwoners in de toekomst vooral op maat te helpen. En ook te voorkomen dat zij (verder) in de schulden raken.  Door ze bijvoorbeeld te ondersteunen bij het voorkomen van nog hogere energielasten. Dit jaar besluit het college ook nog hoe de gemeente inwoners met een laag inkomen die veel zorg nodig hebben, beter kan ondersteunen.

Meer info

Meer weten over de Mee(r)doenregelingen? Kijk op: hethogeland.nl/meerdoen. Liever een folder? Vraag ‘m telefonisch aan: 088-345 88 88. U kunt ook een exemplaar afhalen bij het gemeentehuis in Uithuizen of Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.