Uitreiking diploma’s en praktijkverklaringen bij Werkplein Ability

UITHUIZEN – Op donderdagmiddag 14 juli vond bij Werkplein Ability in Uithuizen de uitreiking plaats van meerdere diploma’s en praktijkverklaringen. Zes deelnemers aan het project ‘Noorderhuizen’ kregen hun diploma uit handen van Tjeerd van Dekken, gedeputeerde van de provincie Groningen. De negen deelnemers aan het traject Praktijkleren ontvingen hun praktijkverklaring van Ernst Ottens, programmadirecteur Arbeidsmarktregio.

Noorderhuizen is een werk-leerproject van Noorderpoort, Werkplein Ability, onderdeel van gemeente Het Hogeland en Werk in Zicht (WIZ). Het is er op gericht om mensen zonder een formele vooropleiding kansen te bieden op de arbeidsmarkt, in de bouw en techniek. De zes deelnemers wisten tijdens het afgelopen coronajaar hun opleiding zonder vertraging af te ronden. Zij ontvingen van Noorderpoort een MBO-diploma niveau 1.

Tjeerd van Dekken: “Deze mensen hebben echt een topprestatie neergezet. Met het diploma van de opleiding hout- of metaalbewerking op zak kunnen ze goede stappen zetten op de arbeidsmarkt. Heel veel succes gewenst.”

Negen deelnemers aan het traject Praktijkleren ontvingen deze middag een praktijkverklaring voor metaal/constructiewerker, machinaal houtbewerker, assistent wonen en bouwen, assistent Horeca, meubelstoffeerder, logistiek medewerker en BBL logistiek 2. Vier daarvan volgden het Praktijkleren via het Alfa-college. Met een afgeronde praktijkopleiding komen ze in aanmerking voor een praktijkverklaring. Ernst Ottens: “Ik ben enorm trots dat ook dit jaar weer zoveel kandidaten het praktijkleren succesvol hebben afgerond. Mensen die graag met hun handen werken, krijgen met een getuigschrift op MBO-niveau de erkenning die ze dubbel en dwars verdienen.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.