Luchtkussenfeest in Uithuizen

UITHUIZEN – De Handels Vereniging Uithuizen (HVU) organiseert op zaterdag 23 juli van 11.00 – 15.00 uur het tweede Luchtkussenfestival op het Dingewold terrein, naast de dierenweide. De activiteitencommissie van de HVU pakt deze keer nog groter uit dan vorig jaar.

Nóg meer luchtkussenattracties, meer waterspektakel en dit jaar ook extra aandacht voor de allerkleinsten. De coronamaatregelen die vorig jaar nog tal van beperkingen meebrachten voor de organisatie zijn nu verleden tijd. Daarom is het nu een feestje voor alle kinderen t/m 12 jaar. De allerkleinsten (tot 4 jaar) hebben gratis entree onder begeleiding en speciaal daarvoor is er een kinderstrandje waar ze zich met water en zand prima kunnen vermaken. Ouders kunnen hun kroost vanaf het naastgelegen zomerterras in de gaten houden.

Voor de iets oudere kinderen is er een ballenbad en kunnen ze met de Waffle Blocks de mooiste bouwwerken maken en is er het springkussen ‘Circus’. En de publiekstrekkers van de dag zijn de wateratrracties voor de oudere kinderen. De Tobbedansbaan, buikschuifbaan, survivalbaan, zwembad met balk voor kussengevechten, het levend tafelvoetbalspel en het grote springkussen ‘Clown’.

Voor slecht drie euro mogen kinderen vanaf 4 jaar van 11 tot 3 hier spelen, klimmen, klauteren, ravotten en heerlijk rondrennen. Bij de ingang krijgen ze twee muntjes die ze kunnen inwisselen voor een ijsje en poffertjes. De ouders kunnen op het terrein een kopje koffie of een andere consumptie kopen. Deelname is op eigen risico.

Meer info is er te vinden op www.gewoonbuitenfestival.nl en daar kunnen ook toegangskaarten gekocht worden.

Het grasterrein – waar de SNS bank heeft gestaan – op de Blink, is tijdelijk ter beschikking gesteld aan de HVU. Daar is een klein platform gemaakt waar tal van kleinschalige activiteiten georganiseerd kunnen worden. Op zaterdag 16 juli zal het Blinkveld gebruikt worden ter promotie van het Gewoon Buiten Festival. Dit zal plaatsvinden tussen 13:00 en 15:00. Er is dan een zwembadje, een zandbakje en strandspeelgoed waar de kinderen mee mogen spelen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.