Bert Schaap (HLC) stapt over naar GemeenteBelangen

HET HOGELAND – Bert Schaap heeft zondagavond aan Hogeland Lokaal Centraal bekend gemaakt dat hij stopt als raadslid van de partij. In zijn eigen persbericht hieronder doet Schaap uitleg over zijn beslissing.

Hij was 4 geleden gevraagd om lijstduwer te worden bij de nieuwe partij Hogeland lokaal centraal. Na veel aarzeling heeft hij dit toen toegezegd zonder echt te weten wat hem te wachten stond.

Bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018 werden er niet genoeg stemmen behaald om een zetel te behalen maar bij de afgelopen verkiezing in maart kreeg de partij HLC maar liefst 3 zetels waarvan 2 met voorkeurstemmen. Ook Schaap kreeg meer dan 200 stemmen en mocht met zijn zetel in de raad van het Hogeland.

Nadat de familie hem hierin steunde heeft hij zijn voorkeurszetel aanvaard en wilde hij er samen met de partij een succes van maken voor de kiezers van HLC.

Met veel energie begon Schaap aan zijn nieuwe functie binnen de fractie. Helaas kreeg hij niet de positieve energie binnen de partij waar ook de samenwerking niet aan zijn verwachting voldeed. Schaap heeft hier meerdere malen aandacht voor gevraagd maar er veranderde niets aan de verslechterde verhouding binnen de partij. Hierover wil Schaap geen verdere uitspraken doen om geen mensen te beschadigen maar zo kan hij niet verder binnen de partij HLC.

Schaap zegt hierover: Iedereen die mij kent weet dat ik geen wegloper ben en daarom is dit voor mij een moeilijke maar weloverwogen stap. Ik heb ja gezegd tegen het raadslidmaatschap omdat veel mensen mij hierin steunden en daarom leek het mij ook super leuk om mij in te zetten voor de burgers van het Hogeland! Daarom heb ik na een aantal gesprekken besloten dat ik vertrek bij HLC en mij aansluit bij Gemeentebelangen het Hogeland.

Hogeland Lokaal Centraal komt dinsdagavond met een reactie naar buiten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !