Snitter en snidder

Bloedfanatiek puzzelden we ons – ergens diep in de jaren negentig, toen dingen als roken en autorijden nog oké waren – door het parcours van de autopuzzeltocht. Tot dan toe hadden we alles goed, dat wisten we zeker.

Halverwege de tocht sloeg de twijfel toe. ‘Als je denkt dat in het Gronings een kleine regenbui een snitter is, sla dan linksaf. Als je denkt dat het een snidder is, sla dan rechtsaf.’ Een onmogelijke opdracht, want in het Gronings mag je zowel de spelling snidder als snitter aanhouden. De gemoederen liepen op in de Volkswagen Passat. Nog zo’n drie kwartier ruziën later bereikten we moegestreden de finish. Uiteindelijk bleken we zowaar te hebben gewonnen. Achteraf werd het de leukste puzzeltocht ooit.

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !