Voedseltuin Het Hogeland gaat verhuizen

UITHUIZEN – Voedseltuin Het Hogeland verhuist per 1 oktober van dit jaar van Bovenhuizen naar de Dingeweg. De voedseltuin is 6 jaar geleden gestart aan het perceel aan de Bovenhuizen 6. Hier wordt groente verbouwd voor de Voedselbanken in de Provincie Groningen.

Lub Sneijder, voorzitter van de voedseltuin:”In de praktijk, logistiek gezien, leveren wij aan Voedselbank Het Hogeland te Winsum. Wat extra geteeld wordt gaat naar het Regionaal Distributiecentrum Groningen (RDC). Vandaar gaat het naar de andere Voedselbanken.”

Na 6 jaar succesvol gedraaid te hebben qua productie was er ook aandacht voor open dagen, educatie en workshops. De vrijwilligers, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt en nieuwe Nederlanders hebben een fijne werksfeer weten te creëren. Voor de dagelijkse gang van zaken is de Buitenplaatz gevraagd en aanwezig. Dit garandeert ons productie en educatie.

Per oktober a.s. gaat de voedseltuin naar de Tocamaheerd, Dingeweg 3 in Uithuizen. “Voorlopig, gedurende de bouw/verbouw kunnen we beschikken over ongeveer 1`hectare grond welke vanaf het komend voorjaar al productie kan leveren. Op deze manier hebben we nauwelijks last van vermindering van de productie”, laat Lub Sneijder weten.

Bent u geïnteresseerd, wilt u meer weten, of misschien wel meehelpen met de komende werkzaamheden? Neem dan contact op via: voedseltuinhh@gmail.com

Voor meer info over de voedseltuin klik hier

 

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.