Alternatieve borden geven aan: Winkels Winsum zijn weldegelijk bereikbaar

WINSUM – Even wat slagkracht, van de Winsumer Ondernemersvereniging. Morgenochtend, woensdag, staan op verschillende plekken borden langs de weg die er nadrukkelijk op wijzen dat Winsum wel degelijk bereikbaar is. 

De kwestie is dat de borden die het verkeer omleiden vanwege de werkzaamheden aan de provinciale weg, niet duidelijk aangeven dat Winsum bereikbaar is. Via de Borgweg en de Meeden komend vanuit Stad. En via de Onderdendamsterweg door de Brake, vanuit de noordzijde. Het provinciebestuur en het gemeentebestuur hebben overleg gehad met de  Ondernemersvereniging Winsum OVW over de wegwerkzaamheden maar op de een of andere manier is het aangeven van de bereikbaarheid van het dorp aan de aandacht ontsnapt. Men vertrouwde er op dat dit wel in orde zou komen. Wat voor een aantal ondernemers zéér vervelend is vanwege hun belang dat ze hebben met de komst van toeristen.

Op korte termijn heeft een aantal leden van de OWV de mouwen opgerold en de borden die men nog had met het toeristisch profiel, zeg maar de sky-line van het dorp erop, onder handen genomen en er de boodschap dat de winkels dorp bereikbaar zijn, er op aangebracht. Vanavond worden ze geplaatst zodat morgenochtend iedereen kan zien dat Winsum weldegelijk bereikbaar is.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.