Siert en Dini na 60 jaar nog steeds smoorverliefd

WINSUM – Vandaag, 16 augustus, is het precies 60 jaar geleden dat Siert Slagter en Dini Steenhof door de heer Hartzema, ambtenaar van de burgelijke stand, in de echt zijn verbonden op het gemeentehuis van Winsum. Toen mocht Slagter de bruid kussen en 60 jaar later doet hij het op verzoek van de fotograaf graag over. Immers, hij is nog net zo verliefd op zijn Dini als toen.

De twee leerden elkaar kennen in Warffum. Dini zat op dansen bij Zuidema, waar Siert, nadat ie had geturnd, nog even meisjes ging kijken. Dini’s oog was al eens eerder op de charmante gymnast gevallen, maar ze durfde nooit op de knappe, stoere jongen uit Usquert af te stappen. Gelukkig zag Siert een paar weken later de Winsumse Dini ook wel zitten en toen hij haar op een avond, nadat ze de trein had gemist, op de fiets naar huis bracht, was het duidelijk: ze hadden verkering.

De op de Bult van Usquert geboren Siert (83) zat als tiener (17-19 jaar) op de kustvaart, alvorens hij in de bouw terecht kwam en daar tot aan zijn pensioen bleef.

Dini (79), die in Winsum het levenslicht zag, heeft gewerkt bij Lijempf (Leeuwarder IJs en Melkproducten Fabriek), waar ze melkinrichting (bereiding van consumptiemelk) deed. Na de komst van het eerste kind werd ze full-time huismoeder.

Siert is geen onbekende in Winsum en heeft veel betekend voor de Winsumer gemeenschap. Genoeg voor minimaal 2 Koninklijke onderscheidingen. Zo was hij jarenlang in verschillende functies actief binnen VV Hunsingo, de voetbalvereniging die een aantal jaren geleden met CVV Viboa fuseerde tot vv Winsum. Daarnaast was/is Siert bestuurslid van de plaatselijke visclub, ijsvereniging en biljartclub. Ook zat hij in de organisatie van de Kinderspelweek, deed hij veel voor de buurtvereniging en was hij tijdens de wandelvierdaagse actief als verkeersregelaar. Verder was hij jarenlang bestuurslid van de FNV Bouw.

Dini vermaakt(e) zich bij afwezigheid van haar drukdoende man met schilderen, handwerken, folksdansen en zingen.

Siert en Dini zijn gezegend met 3 kinderen, 5 kleinderen en 3 achterkleinkinderen, met een vierde op komst./AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !